Mindfulness voor zwangere & mama

Wil je meer genieten van je zwangerschap of mama zijn?

Mindful Zwanger-Mama helpt jou als zwangere of mama om in balans te komen, door meer te genieten van het moederschap en alle andere leuke dingen in je leven. Zonder stress en schuldgevoel.

Daar profiteer niet alleen jij van, maar je hele gezin!

Als je als zwangere of mama bijvoorbeeld: geen roze wolk hebt, alle ballen in de lucht houdt, een betere balans wilt tussen werk en gezin, meer wilt genieten van je gezin en je leven, meer tijd voor jezelf wilt, tegen je bevalling op ziet of als je je een gestreste moeder voelt. Gun je jezelf ook wat lucht?

 

Wat is Mindfulness?

‘Mindfulness betekent: Leven in het NU’. Makkelijker gezegd dan gedaan voor multitaskende moeders. Mindful zijn is je gevoelens toelaten als je bijvoorbeeld boos of verdrietig bent en ze niet probeert weg te duwen. Gevoelens wegduwen kost een heleboel energie en kan je een gestrest gevoel bezorgen. Je zou kunnen zeggen dat echt aanwezig zijn in het moment voldoende is voor mindfulness. Het geeft je de mogelijkheid om blij te zijn met mooie dingen, en om verdrietig te zijn op verdrietige momenten. Mindfulness gaat dus niet over wat je doet, maar hoe je het doet. Aandacht voor gedachten en gevoelens is dus de eerste stap richting een mindful bestaan. En dan ervaar je het leven een stuk rustiger.

 

Voordelen van mindfulness:Vansi Mundfulness.jpg

  • Volledige aandacht voor je kinderen, partner en de dingen die je doet
  • Rust ervaren in ieder moment van de dag, dus ook in de hectiek
  • Meer geduld
  • Minder stress

Wat is meditatie?

Het doel van mediteren is ruimte maken in je hoofd, maar ook bevrijd worden van dat 'commentaarstemmetje' dat we allemaal zo goed kennen. Mediteren wil niet zeggen: nergens aan denken of je gedachten weg duwen. Maar het betekent wel: je aandacht weer terugbrengen naar waar je mee bezig bent. Simpel gezegd, je aandacht erbij houden. Het stelt je in staat spanning los te laten en de voortdurende stroom van gedachten tot stilstand te brengen.

Door middel van concrete meditatieoefeningen leer je toeschouwer worden van je gedachten. Je zult merken dat je geest meer helder wordt en los kan komen van negatieve gevoelens en gedachten; innerlijke rust. Als je mediteert, wordt de adem rustiger en neemt de spierspanning/stress af, je krijg meer energie en een betere nachtrust.

Mediteren kan op verschillende manieren. Zittend, liggend, staand, met muziek of in stilte. Altijd op een manier die jij het prettigst vindt. Het is een moment helemaal voor jou zonder dat je iets hoeft. Objectief leren waarnemen, zonder oordeel of conclusie.

 

There is no way to happiness, happiness is the way. Buddha