Spinning Babies Parent workshop

Je baby en jij zijn erop gebouwd om geboren te worden en te baren. Door de weeën, de zwaartekracht en je lichaamshouding wordt je baby vanzelf de goede kant op begeleidt. Balance before force is het motto; als het bekken in balans is en de spieren en banden in dit gebied soepel genoeg zijn heeft de baby ruimte om in de juiste positie door het geboortekanaal te draaien.

 

Moderne levensstijl

Tegenwoordig gebruiken we ons lichaam niet zoals het eigenlijk is bedoeld. We bewegen weinig en eenzijdig, waardoor de spieren niet gelijkmatig worden gebruikt. Zo worden sommige spieren korter (stugger) dan andere. Deze gewoontes kunnen ook de stand van je bekken beïnvloeden:

  • Altijd met je ene been over je andere zitten
  • Veel onderuit gezakt zitten/loungen
  • Altijd je tas (of je kind) aan dezelfde kant dragen
  • Op hakken lopen: dit verkort je hamstrings
  • Auto rijden

Vrijwel iedere vrouw doet minstens een van deze dingen, zoals het vele uren loungen of autorijden. Dit geeft druk op je staartbeen en zorgt voor stijfheid in gewrichten en spieren, hierdoor wordt je mobiliteit en stabiliteit aangetast. Het lichaam raakt uit balans en zorgt mogelijk voor meer pijn en een langere bevalling.

 

Bepaalde manieren om fit te worden of blijven tijdens je zwangerschap kunnen ook een minder goede invloed hebben op je bevalling en zijn voor je baby juist belemmerend. Blessures, ongelukjes, oude ongelukken/trauma, etc. waarbij de spieren en banden rondom de baarmoeder gedraaid worden geven ook meer kans op een lange en moeizame bevalling  Maar ook wanneer er sprake is van bekkenpijn, pijn bij het middenrif/ribben, strakke buiken, bandenpijn kan dit het bevallingsproces verstoren.

 

Waarom Spinning Babies

De oefeningen en bewegingen van Spinning Babies zijn erop gericht de spieren en banden rond de baarmoeder te rekken en ruimte te geven, versterken en ontspannen. Hierdoor herstel je het balans van je lichaam, zodat er symmetrie en bewegingsruimte voor de baby ontstaat. De baby kan makkelijker indalen en de ideale startpositie aannemen, dit is van groot belang voor een soepel bevalling. Ook kan het b.v. een sterrekijker, stuitligging of andere positie voorkomen en kan de baby makkelijker de spildraai maken. Tijdens de bevalling zijn er ook houdingen toe te passen om de ontsluiting te bevorderen.

 

Spinning babies is een methode die jullie verschillende houdingen, technieken en basisprincipes leert met behulp van fysiologie van moeder en kind. De oefeningen en bewegingen kosten niet veel moeite, kunnen de bevalling positief beïnvloeden en geven veel vertrouwen in een ontspannen zwangerschap en een voorspoedige bevalling en geboorte. 

 

De Spinning Babies Parent workshop bestaat uit

Het is een 3 uur durende workshop samen met je partner. Je kunt je aanmelden wanneer jullie daar zelf behoefte aan hebben. We raden aan om vanaf 25 weken de workshop te volgen. De workshop wordt iedere 6/8 weken gegeven en is voor iedereen toegankelijk.

 

 

Vansi yoga.png 

 

 

Part of birthing without fear

   is trusting your instincts

----------------------------


Vragen neem contact op