Yoga en Mindful zwanger Den Haag

In deze les staat ontspanning centraal. Om met een positieve mindset je bevalling tegemoet te gaan. Zodat je tijdens je bevalling helder en gefocust bent en op een ontspannen en kalme manier kunt bevallen.

 

Bevallen gaat immers het meest makkelijk wanneer je kunt ontspannen. Dat ben je; als je vol vertrouwen van jezelf, je kindje en het bevallingsproces bent!

Tijdens deze lessen krijg je fijne yoga- en ontspanningsoefening, waardoor je lichaam al tijdens je zwangerschap tot rust komt. We laten de waan van de dag los, staan stil bij de komst van het nieuwe leven en de transitie naar het moederschap.

In de lessen wordt belangrijke kennis over het bevalproces, ademtechnieken en ontspanning gedeelt, zodat je dit kunt toepassen tijdens je bevalling. Als je weet hoe je lichaam werkt, wat jij belangrijk vindt, nodig hebt en welke oefeningen je kunt toepassen om ontspanning te vinden, kun je met vertrouwen je bevalling tegemoet gaan.

De Yoga & Mindful Zwanger methode gaat uit van ‘de driehoek van houvast’ tijdens de bevalling: mindset, adem en ontspanning. Elke les met o.a. zwangerschapsyoga draait om deze drie essentiële elementen. Goede voorbereiding, op zowel de bevalling als het aanstaande moederschap, geeft vertrouwen in je lichaam en vooral ook in je mentale kracht.

Samen met je (beval)partner (Yoga en Mindful zwanger + Birth Prep): Je (beval)partner is onmisbaar en speelt een belangrijke rol in het bevalproces. Aanvullend is er daarom een uitgebreide 1 daagse birth prep te boeken. Jullie leren hoe je samen een actieve rol kunt spelen in jullie eigen bevalervaring.

Yoga & Mindful zwanger

Piet Heinstraat 98 Den Haag

Dinsdagavond
19.15u tot 20.30u

Tijdens de Yoga & Mindful zwanger lessen geven we o.a.

 • ONTSPANNING en MINDFULNESS oefeningen om je lichaamsbewustzijn te vergroten en te helpen rustig en gefocust te blijven voelen.
 • Toegang te krijgen tot gevoelens van OVERGAVE en VERTROUWEN aan wat je lichaam van je vraagt en te weten dat je het kunt.
 • Specifieke en effectieve ADEMTECHNIEKEN om het verloop van je bevalling te ondersteunen en verzachten.
 • Fijne YOGA- en LICHAAMSGERICHTE oefeningen die je lichamelijke mobiliteit bevorderen waardoor o.a. kracht, souplesse en flexibiliteit toenemen.
 • Er is RUST, AANDACHT en CONTACT voor jezelf en de ontwikkeling van je kindje.
 • In elk les INFORMATIE over wat je tijdens de bevalling en geboorte kunt verwachten.
 • CONTACT, VERBINDING en UITWISSELING met een fijne en vaste groep zwangere aankomende mama’s.

Zwangerschapsyoga lessen die je samen met andere zwangere mama’s volgt. Je meld je vooraf aan, door je te registeren in het rooster

Deze lessenreeks is ook te reserveren in combinatie met de 1 daagse Birth Prep zwangerschapscursus. Check hiervoor de 8 weekse Yoga & Mindful zwanger + Birth Prep.

De Mama Special lessen geven o.a. meer kennis en verdieping.

De volgende ‘Mama Specials’ worden aangeboden:

 • Birth Circuit (BC); we gaan vele bevalhoudingen langs middels een circuit
 • Birth Breath (BB); alle adembewegingen die van belang zijn in de bevalling komen aanbod
 • Birth Fear (BF); hoe om te gaan met stress & angst voor de bevalling
 • Birth Mindset (BM); positieve mindset is heel belangrijk in de bevalling! Hoe doe je dat?
 • Mama Mindful (MM); het moederschap brengt veel onzekerheden met zich mee en kan een behoorlijke challenge zijn. Opeens draag je volle verantwoordelijkheid voor een nieuw leven, heb je er een rol bijgekregen en minder ruimte om voor jezelf te zorgen. Stress, schuldgevoelens of teleurstelling komen vaker voor dan je misschien denkt. Je bent niet alleen. In deze les is er aandacht voor jullie nieuwe mama’s. We praten en delen, maar er zijn ook simpele oefeningen om de ontspanning écht te ervaren en gehoor te geven aan rust en kalmte.

Meld je aan voor de Mama Specials via ons online rooster.

Daarnaast bieden wij voor alle (aanstaande) mama’s binnen onze community, die behoefte hebben aan uitleg, ondersteuning, vragen en/of begeleiding het MAMA SUPPORT moment online aan. Deze groep geven wij eens per maand gratis! Aanmelden via het rooster.

Dutch NL English EN