Zwangerschapscursus Den Haag

In deze 2,5 uur durende Birth Prep bespreken we wat jullie kunnen verwachten tijdens de verschillende fases, zowel fysiek, metaal als praktisch. Leren we jullie reële, ondersteunende tools en een reeks adem- en bevaltechnieken. Zodoende krijgen jullie vertrwouen en zijn jullie goed voorbereid.

Door te leren hoe je op elkaar kunt inspelen, leer je elkaar te ondersteunen en wordt het een bevalling van jullie samen!

Je bevalling en de geboorte van jullie kindje is een van de meest intense en unieke gebeurtenissen die jullie samen zullen beleven! Het is daarom van belang dat jullie als team samen goed voorbereid zijn. Met de juiste informatie en kennis zal het jullie meer rust en vertrouwen geven om het bevalproces positief te ondersteunen, hoe deze ook zal verlopen. 

Wij geven jou en je kleintje graag de beste start! Dat begint bij een goede, realistische  voorbereiding zodat je tijdens de bevalling echt een verschil kunt ervaren. Dit heeft op allerlei manieren een positief effect op het beloop en op je beleving!

Deze reële, zinvolle en unieke zwangerschapscursus is door al onze kennis en jarenlange ervaring met verloskundige & doula expertise ontwikkeld.

1 daagse Birth Prep 

Amalia van Solmsstraat 155 Den Haag

Zondagochtend 
10.00u tot 12.30u

25-9 | 6-11 (ENG) | 4-12

Tijdens deze Birth Prep cursus bespreken en oefenen we;

  • Praktische INFORMATIE en UITLEG over de verschillende fases van de bevalling.
  • BEWEGINGEN en BEVALHOUDINGEN om de ontsluitings- en uitdrijvingsfase te versoepelen. Er zijn verschillende houdingen mogelijk en je zult ervaar wat het beste bij je/jullie past.
  • MASSAGE- en DRUKTECHNIEKEN om ontspanning te bevorderen en verlichting te geven.
  • ADEMTECHNIEKEN om je ontsluitingsweeën op te vangen, te ontspannen tussen de weeën door en hoe je mee kunt gaan met de persweeën.
  • Hoe je als (beval)PARTNER haar kunt begeleiden, waardoor zij makkelijker kan ontspannen en zo het bevalproces positief beïnvloed. Partners kunnen vaak meer betekenen dan dat ze van te voren bedenken!
  • Het GOUDEN UUR, eerste uren na de geboorte van jullie kindje.
  • Er is bovendien ruimte voor je VRAGEN m.b.t. de bevalling en geboorte.

Een 2,5 uur durende kennisintensieve cursus samen met je (beval)partner. De cursus is kort en bondig en daarom een goede opfrisser wanneer je eerder bevallen bent of wanneer je een reeds zwangerschapsyoga lessen hebt gevolgd en een goede aanvulling voor jullie voorbereiding op de bevalling.

Voor deze Birth Prep cursus betaal je samen €100,-.

Je kunt je aanmelden wanneer jullie daar zelf behoefte aan hebben, we raden aan om vanaf 25 weken de cursus te volgen. Deze cursus is uniek, praktisch en down to earth, voor iedereen toegankelijk, man proof (nuchter, helder & compact) en in een ontspannen, toegankelijke sfeer. Incl. digitale hand-out.

Dutch NL English EN