Zwangerschapscursus in Den Haag: 2 weekse Birth Prep

In deze 2x 2,5 uur durende cursus leren we jullie alles wat je moet weten over de bevalling. Jullie krijgen alle handvatten aangereikt, die ondersteunen tijdens de bevalling. Zodat jullie nadien zelfverzekerd en met een voorbereid gevoel de bevalling tegemoet gaan.  

   

Door te leren hoe je op elkaar kunt inspelen, leer je elkaar te ondersteunen en wordt het een bevalling van jullie samen!

Deze Birth Prep cursus is er op gericht om jou en je partner zo optimaal mogelijk voor te bereiden. Zodat jullie de bevalling positief kunnen beïnvloeden en dit veel vertrouwen in een ontspannen, voorspoedige bevalling geeft, hoe deze ook zal verlopen. Deze Birth Prep cursus geeft jullie dan ook de juiste kennis, realistische verwachtingen en handvatten ter ondersteuning voor zowel een optimale lichamelijke als mentale voorbereiding op de bevalling.

Wij geven jou en je kleintje graag de beste start. Dat begint al bij een bewuste zwangerschap en tijdens de bevalling kun je met een goede voorbereiding samen echt een verschil maken. Dit heeft op allerlei manieren een positief effect op het verloop en op je beleving!

Deze zwangerschapscursus is door al onze kennis en ervaring met verloskundige expertise ontwikkeld.

2 weekse Birth Prep zwangerschapscursus

Amalia van Solmsstraat 155 Den Haag

Vrijdagavond
19.00u tot 21.30u

17-6 & 24-6 | 29-7 & 5-8 | 9-9 & 16-9

Tijdens deze birth Prep cursus bespreken en doen we; 

  • HOUDINGEN EN BEWEGINGEN die je kunt toepassen om in de verschillende fases de bevalling te versoepelen en verzachten.
  • MASSAGE- EN DRUKTECHNIEKEN om ontspanning en verlichting te bevorderen.
  • Veilige transities en BEVALHOUDINGEN die je tijdens de fases kunt inzetten en meer ruimte geven aan jezelf en je kindje.
  • Een POSITIEVE MINDSET creëren en hoe je met meer vertrouwen en rust om kunt gaan met baringspijn.
  • ADEMTECHNIEKEN om je ontsluitingsweeën op te vangen, om te ontspannen tussen de weeën door en hoe je mee kunt gaan in de natuurlijke kracht van de persweeën.
  • ROL VAN DE PARTNER, hoe je als partner haar op een positieve manier kan ondersteunen en begeleiden. Partners kunnen veel meer betekenen dan ze wellicht van te voren denken!
  • Praktische INFORMATIE en UITLEG over hoe het proces van natuurlijk bevalling zich ontvouwt in de verschillende fases van de bevalling.
  • Het GOUDEN UUR, eerste uren na de geboorte van jullie kindje.
  • Er is bovendien ruimte voor al je VRAGEN m.b.t. de bevalling en geboorte.

De 2 weekse Birth Prep cursus is geschikt voor zwangeren en partners die;

 • Een bevalling willen creëren vanuit ontspanning, vertrouwen, kennis en regie.
 • Al eens bevallen zijn, maar nogmaals alle info, uitleg en tools willen horen en ervaren (als opfrisser).
 • Willen ervaren op welke manieren hij/zij jou zo optimaal mogelijk kan ondersteunen. Dit vergroot enorm de kans dat je de bevalling prettiger ervaart! 
 • Houdingen, bewegingen en technieken willen leren, zodat je de bevalling positief beïnvloed, je kindje makkelijker kan indalen om zo je bevalling actief te stimuleren.

2 kennisintensieve lessen van ieder 2,5 uur. Je volgt de cursus samen met je (beval)partner en we raden je aan om vanaf ongeveer 25 weken in je zwangerschap deel te nemen. Of het nu je eerste of laatste bevalling is, je extreem angstig bent of juist uitkijkt naar de bevalling. Iedereen is welkom en wordt voorzien van de informatie die op jullie van toepassinge is, dit geeft een zeer waardevolle aanvulling voor jullie voorbereiding op de bevalling.

Voor deze Birth Prep cursus betaal je samen 185,-

Deze cursus is uniek, practisch en down to earth, voor iedereen toegankelijk, man proof (nuchter, helder en compact) en in een ontspannen, toegankelijke sfeer. Incl. digitale hand-out. 

Studio Vansi is aangesloten bij de Vereninging Yogadocenten Nederland, lid van Europese Yoga Unie en studio Vansi heeft een AGB code en staan daarmee landelijk geregistreerd bij de zorgverzekeraars als zijnde erkende zorgaanbieder. Hierdoor vergoeden veel ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk de gemaakte kosten voor deelname aan o.a. onze zwangerschapscursus en workshops.

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoedt krijgt. Voor vragen over vergoeding kan je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. het kan ook zijn dat je partner de cursus vergoed krijgt! Wanneer nodig kun je na de laatste bijeenkomst en factuur/bewijs van deelname krijgen waarop alle gegevens staan die nodig zijn voor de vergoeding.

DEZE CURSUS IS, WANNEER GEWENST,  OOK VIA ZOOM LIVE TE VOLGEN!

Daarnaast bieden wij voor alle (aanstaande) mama’s binnen onze community, die behoefte hebben aan uitleg, ondersteuning, vragen en/of begeleiding de MINDFUL MOM SUPPORT groep online aan. Deze groep geven wij eens per maand gratis! Aanmelden via het rooster.

KIJK HIER VOOR EXTRA ONLINE VIDEO YOGA & INFO LESSEN.