Zwangerschapscursus in Den Haag: 4 weekse Birth Prep

Met deze 4x 2,5 uur durende, SUPER complete en realistische birth prep cursus weten jullie precies wat je te wachten staat! We leren jullie alle ins en outs over de bevalling. Dit geeft enorm veel vertrouwen, rust, kennis en regie. Een completere voorbereiding is er niet!

 

Groei in vertrouwen tewijl je meer leert over de bevalling en een basis creëert voor positieve geboorte van jullie kindje.

In deze Birth Prep cursus bundelen we al onze ervaring en expertise samen voor een SUPER support; dit zal jullie de meest volledige en realistische voorbereiding op de bevalling geven, hoe deze ook zal verlopen. Jullie zullen je voorbereid, gesterkt, zelfverzekerd en enthousiast voelen voor de geboorte van jullie kindje. 

In de 4 weekse cursus groeien jullie samen in de materie en kunnen jullie in een rustig tempo en stapsgewijs alle info tot je nemen. We gaan samen de hele bevalling door en leren je alles over de verschillende bevalfases en de praktische en mentale ondersteuning hierbij. Jullie krijgen specifieke en effectieve tools en technieken mee van Spinning Babies (creëren van bewegingsvrijheid doormiddel van pijnstillende vaardigheden), Mindful bevallen (Een postitieve mindset creëren en hoe je met meer vertrouwen en rust om kunt gaan met baringspijn). Zo krijg je niet alleen houvast en regie in het geboorteproces, maar ook het vertrouwen om het als team samen te doen! Daarnaast leren jullie wat je kunt verwachten bij medische indicaties, zodat je weet wat er kan gebeuren en je je empowerment kan aansturen. We sluiten af met de kraamtijd en de eerste weken samen. Met een goede voorbereiding kies je voor de beste start voor jullie kindje! 

Een empowering bevalcursus die met al onze kennis, ervaring en verloskundige/doula expertise speciaal ontwikkeld is.

4 weekse Birth Prep zwangerschapscursus

Piet Heinstraat 98 Den Haag

Dinsdagavond
19.15u tot 22.45u

7-6, 14-6, 21-6 & 28-6 | 26-7, 2-8, 9-8 & 16-8

Tijdens deze complete birth Prep cursus bespreken en doen we; 

 • BEWEGINGEN en BEVALHOUDINGEN om de bevalfases te versoepelen en verzachten. Er zijn verschillende effectieve INTERVENTIES mogelijk en je zult ervaar wat het beste bij je/jullie past.
 • MASSAGE- en DRUKTECHNIEKEN om ontspanning te bevorderen en verlichting te geven.
 • ADEMTECHNIEKEN om je ontsluitingsweeën op te vangen, te ontspannen tussen de weeën door en hoe je mee kunt gaan in de natuurlijke kracht van de persweeën.
 • Specifieke HYPNOBIRTHING ademtechniek!
 • SPINNING BABIES methode en MINDFUL BEVALLEN technieken.
 • Hoe je (beval)PARTNER jou zo optimaal mogelijk kan ondersteunen en het verloop van de bevalling daardoor positief beïnvloedt.
 • Jullie krijgen praktische INFORMATIE en UITLEG over de verschillende fases van de bevalling.
 • Wanneer het ANDERS loopt; te BEGRIJPEN wat er kan gebeuren en WETEN welke medische beslissingen voor jou van belang zijn.
 • REALISTISCHE verwachting geeft minder angst en meer KENNIS geeft je de mogelijkheid om de REGIE te behouden.
 • De geboorte van jullie kindje, het GOUDEN UUR.
 • Het 4e TRIMESTER, oftewel de eerste 40 dagen. We geven info en tips om je ook hier zo goed mogelijk op voor te bereiden.
 • Er is bovendien ruimte voor al je VRAGEN en KENNIS te vergaren m.b.t. de bevalling en geboorte.

De 4 weekse Birth Prep cursus is geschikt voor zwangere en partners die;

 • Zich compleet en realistische willen voorbereiding op een van de meest intense en indrukwekkende ervaringen die jullie samen gaan beleven.
 • Een bevalling willen creëren vanuit ontspanning, vertrouwen, kennis en regie.
 • Willen ervaren op welke manieren hij/zij jou zo optimaal mogelijk kan ondersteunen. Dit vergroot de kans enorm dat je de bevalling prettiger ervaart.
 • Door je te focussen op de optimale positie van je kindje zowel voor als tijdens de bevalling vergroot je de kans op een soepelere, actieve, minder pijnlijke bevalling. (vanuit Spinning Babies).
 • De bevalling positief willen beïnvloed, waardoor je minder belemmerd wordt door gevoelens van angst en op een goede manier om kunt gaan met baringspijn (vanuit Mindful Bevallen).

4 unieke, kennisintensieve lessen van ieder 2,5 uur. Of het nu je eerste of laatste bevalling is, je extreem angstig bent of juist uitkijkt naar de bevalling. Iedereen is welkom en wordt voorzien van de informatie die op jullie van toepassinge is. Door na iedere les de tijd te krijgen al het geleerde te laten bezinken en met elkaar te bespreken, wordt het een proces van jullie samen en geeft dit een enorme meerwaarde aan een waardevolle en optimale voorbereiding op jullie bevalling.

Voor deze 4 weekse Birth Prep cursus betaal je samen €350,-.

Je volgt de cursus samen met je (beval)partner en we raden je aan om vanaf ongeveer 25 weken in je zwangerschap deel te nemen. De cursus is uniek, praktisch en down to earth voor iedereen toegankelijk, man proof (nuchter, helder & compleet) en in een ontspannen en toegankelijke sfeer. Incl. vele extra’s: digitale hand-out, visualisaties, affirmaties, specifieke en effectieke bewegings-, ademtechnieken en oefeningen.

Studio Vansi is aangesloten bij de Vereninging Yogadocenten Nederland, lid van Europese Yoga Unie en studio Vansi heeft een AGB code en staan daarmee landelijk geregistreerd bij de zorgverzekeraars als zijnde erkende zorgaanbieder. Hierdoor vergoeden veel ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk de gemaakte kosten voor deelname aan o.a. onze beval voorbereidingcursus en workshops.

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoedt krijgt. Voor vragen over vergoeding kan je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. het kan ook zijn dat je partner de cursus vergoed krijgt! Wanneer nodig kun je na de laatste bijeenkomst en factuur/bewijs van deelname krijgen waarop alle gegevens staan die nodig zijn voor de vergoeding.

DEZE CURSUS IS, WANNEER GEWENST,  OOK VIA ZOOM LIVE TE VOLGEN!

Daarnaast bieden wij voor alle (aanstaande) mama’s binnen onze community, die behoefte hebben aan uitleg, ondersteuning, vragen en/of begeleiding de MINDFUL MOM SUPPORT groep online aan. Deze groep geven wij eens per maand gratis! Aanmelden via het rooster.

KIJK HIER VOOR EXTRA ONLINE VIDEO YOGA & INFO LESSEN.