Doula All You Need pakket regio Den Haag

Een doula is er geheel voor jou om je volledig voor te bereiden, begeleiden en bundelen. Hierdoor zal je vertrouwen enorm gevoed worden zodat je tijdens de bevalling ten alle tijden zelf de regie kunt houden en goed geïnformeerde keuzes kunt maken, vanuit jou eigen kracht en intïutie met steun en toewijding.

Neem contact op voor een vrijblijvend intake gesprek.

 

Laten we van jouw bevalling de gelukkigste dag van je leven maken!

Wij bieden ondersteuning en begeleiding die bij jou en je bevallingreis past met deskundige, medelevende zorg. Onze missie is om je te bundelen met zinvolle lessen, workshops, coaching, educatie en support, zodat je een zelfverzekerde, krachtige geboorte-ervaring kunt beleven.

Bouw je zelfvertrouwen op en verminder angsten terwijl je één-op-één werkt om een ​​relatie en vaardigheden op te bouwen en je behoeften/wensen voor je bevalling te onderzoeken. Of je nu een niet-medicinale bevalling wilt of een bevalling met een ruggenprik (of iets daartussenin), een doula biedt praktische en persoonlijke ondersteuning voor jou en je partner voor tijdens je zwangerschaps, bevalling, geboorte en daarna.

“Onze grootste wens is dat jij je tijdens deze reis gesteund, gehoord en begrepen voelt en dat je geloof en vertrouwen hebt om te bevallen zoals jij dat verlangt – omringd door steun”. 

Voor wie is het doula pakket?

 • Iedereen! Of je alleen bevalt of met je (beval) partner. Het is belangrijk dat jij/jullie allebei de steun krijgen die je nodig hebt.
 • Degenen die zich overweldigd, gestrest of niet zeker voelen.
 • Degenen die zich klaar en zelfverzekerd willen voelen voor de bevalling en geboorte.
 • Degenen die bereid zijn er tijd in te steken om zich goed voor te bereiden op de bevalling, geboorte en het ouderschap.​

Welke voordelen heeft een doula?

 • Verminderde angst, stress en bezorgdheid.
 • Meer kans op vaginale bevalling.
 • Kortere bevalling.
 • Minder gebruik van pijnmedicatie (als dat je wens is).
 • Minder kans op medische interventies.
 • Een positievere, gezondere geboorteherinnering.

Het is in verschillende wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat door de aanwezigheid van een doula de bevalling voorspoediger verloopt en dat deze met aanzienlijk minder medische interventies gepaard gaat!

Een doula begeleidt het zwangerschapsproces tot en met de eerste periode na de geboorte. Elke zwangere vrouw heeft andere wensen en behoeftes en daar past doula Fleur of Vanessa haar werkwijze op aan.

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek via zoom of fysiek, om te kijken of het klikt en we inventariseren wat jullie wensen zijn, en je krijgt informatie over wat een doula precies kan betekenen. Als je een partner hebt, is het fijn dat deze bij het gesprek aanwezig is.

Vanaf het moment van contact tot de geboorte, is doula Fleur of Vanessa beschikbaar voor vragen, updates of zelfs gewoon iemand om mee te praten over je zwangerschap.

Vanaf je aanmelding (voorkeur tussen de 18 en 25 weken) kun je onbeperkt alle fysieke binnen, buiten en online zwangerschapslessen volgen die wij wekelijks bieden. En vanaf ongeveer 25 weken volg je de 2 weekse birth prep zwangerschapscursus en postpartum prep workshop.

Voor je 37ste week plannen we 3 afspraken tezamen met de partner, zodat jullie goed geïnformeerd zijn over alle hoofdzaken in geboorteland en gaat we dieper in waar nodig of gewenst.

Vanaf 37 weken in je zwangerschap zal zij beschikbaar zijn om je te supporten waar je ook bent, om je te helpen bij de bevalling, te weten wanneer je naar het ziekenhuis moet (wanneer gewenst), jou en je partner te helpen en ondersteunen tijdens je bevalling en geboorte. Zij blijf tot na je bevalling, wanneer jij en je partner een beetje vertrouwd en geland zijn.

In de kraamtijd komt ze nog 2 keer langs en is er een afrondend gesprek. 

Mocht je wensen en/of behoeftes hebben, die anders zijn dan hierboven bescheven, is dat uiteraard geen probleem, extra aanvulling of aanpassing is altijd mogelijk. 

Een doula is een vast en vertrouwd gezicht bij je bevalling. Haar ondersteuning is emotioneel, spiritueel en educatief, en dat begint al tijdens je zwangerschap. Op die manier vult een doula de moderne zorg aan.

Je kunt de rol van een doula misschien nog wel het beste vergelijken met een goeie vriendin, een beschermengel, die op de hoogte is van al jou/jullie wensen en in stilte bij je is. Jullie leren om geboorte te geven aan je kind vanuit liefde en vertrouwen. En jullie worden begeleid met heel veel liefde op jullie eigen pad door geboorteland.

In die eerste uren van de bevalling ben je vaak alleen met je partner. Je verloskundige komt even kijken om de voortgang te checken en laat jullie daarna weer alleen. Een doula is er om dat gat op te vullen. Zij begeleidt jou en je partner door alle stadia van de baring. Ook wanneer je naar het ziekenhuis wilt of misschien gaat vanwege een medische indicatie, de doula gaat met je mee. En zo’n vertrouwd gezicht is fijn, want in veel gevallen gaat je verloskundige niet mee en neemt de gynaecoloog de medische verantwoordelijkheid over.

Als doula is ze er, maar ook niet, ze schittert graag op de achtergrond tijdens de bevalling. Jij en je partner hebben de hoofdrol! Een doula houdt je hand vast, masseert de moeder, geeft suggesties voor houdingen, bewegingen of ontspanningsoefeningen, is iemand met wie je kunt delen wat er écht in je omgaat, je aanmoedigt en praktische tips geeft. Ze zal je stimuleren je eigen keuzes zo helder mogelijk te maken, zodat je bevalling niet ten koste gaat van je eigen kracht en regie. Ze creëert een ruimte waarin jij je veilig en gehoord voelt, zodat je kunt ontspannen. Ze ondersteunt je zowel emotioneel als communicatief. Tijdens je bevalling ben je op je kwetsbaarst en is het van belang dat je je op je gemak voelt en je volledig kunt overgeven aan de bevalling.    

Maar ze is er ook voor de vader of partner. Als er een partner bij de bevalling is heeft deze een belangrijke rol, ze is er niet om die plek in te nemen, maar jullie juist te verbinden. De vrouw van wie je houdt zien zweten tijdens een bevalling, kan voor een partner of ander familielid best stressvol zijn. Niet alleen pikken we gevoelens van angst, stress of spanning bij anderen feilloos op, we nemen die gevoelens vaak ook onbewust over. Een relaxte partner is een relaxte moeder en andersom. Het doel van de gesprekken die we voorafgaand aan de bevalling met elkaar voeren, is dat jullie met liefde, vertrouwen en misschien zelfs wel plezier uitkijken naar de bevalling, zodat jullie de geboorte samen beleven als het wonder dat het is.

And last but not least, wij geloven dat wij vrouwen elkaar moeten inspireren door het vertellen van positieve bevallingsverhalen. Mindset is everything. Je hoeft niet met angst te bevallen, liefde en vertrouwen kunnen de boventoon voeren. Vertrouwen in je lichaam en met vertrouwen in je (eigen) bevalproces.

Ervaar je totaal gebundeld & profiteer van alles wat we aan expertise en ervaring te bieden hebben en meer!

Dit All You Need Doula pakket bestaat uit:

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek met de (beval)partner.
 • Voor 1 jaar lang kun je onbeperkt alle pre- en postnatale lessen volgen.
 • De 2 weekse Birth Prep zwangerschapscursus en Postpartum Prep workshop volgen.
 • 3 prenatale bezoeken bij de zwangere huis, waarin veel nuttige informatie en support wordt gegeven o.a.; werken we samen aan een bevalplan, bevalvoorkeur, angst/regie, ontspanning, verwachtingen en wensen.
 • Tijdens de thuis sessies krijg je o.a. bewegingssuggesties en ademtechnieken.
 • In 1 sessie zal Spinning Babies parent class aanbod komen.
 • Mindfulnes Bevallen technieken (wanneer gewenst of nodig).
 • Onbeperkt telefonisch/app support tussen 9.00 en 17.00 uur.
 • Gebruik van Tens vanaf week 37.
 • On call vanaf week 38 tot aan je bevalling sta ze 24/7 voor je klaar om binnen 1 1/2 uur bij je bevalling aanwezig te zijn.
 • Continue support tijdens de bevalling & geboorte vanaf het moment dat het nodig is.
 • 2 postpartum bezoek; nabespreken, hulp, massage, verzorging en een geboorte verslag.
 • Vansi’s Essentials (fijne spullen die je ondersteunen).
 • En,,, liefde, inspiratie, knuffels, warmte, positiviteit en nog veel meer zijn gratis en staan altijd voor je klaar om je te verwennen en support te bieden waar nodig.

Voor dit All You Need doula pakket betaal je €2200,- In overleg in gedeeltes te betalen, totaal bedrag betaald voor week 36.

Studio Vansi is aangesloten bij de Vereninging Yogadocenten Nederland, lid van Europese Yoga Unie en studio Vansi heeft een AGB code en staan daarmee landelijk geregistreerd bij de zorgverzekeraars als zijnde erkende zorgaanbieder. Hierdoor vergoeden veel ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk de gemaakte kosten voor deelname aan o.a. onze doula service, zwangerschapscursussen, workshops en wekelijkse lessen.

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoedt krijgt. Voor vragen over vergoeding kan je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. het kan ook zijn dat je partner een vergoeding krijgt!