HYPNOBIRTHING

Vergroot de kans op een ontspannen en rustige bevalling! 

Ontspanning kan heel goed helpen om je bevalling soepeler te laten verlopen. Het heeft een positieve invloed op je lichaam en je belevenis. Met hypnobirthing tools leer je eenvoudig en effectief te ontspannen. 

Hypnobirthing bestaat uit een reeks oefeningen en ademtechnieken die je als aanstaande moeder helpen om te ontspannen. Doordat je oefent met een diepe staat van ontspanning verminderen o.a. zorgen en twijfels. Tijdens alle oefeningen bepaal je zelf wat je wilt bereiken. Je versterkt jouw positieve gedachten, kracht en/of rust. Je leert dieper je controle en focus te vergroten danwel behouden. Deze eenvoudige oefeningen geven je rust tijdens de zwangerschap en heel veel houvast tijdens de bevalling.

Dit doe je door middel van affirmaties, visualisaties en zelfhypnose; is een vorm van natuurlijke trance, om je te ontspannen. Iedereen heeft dagelijks korte momenten van diepe ontspanning. Je laat de wereld om je heen even los. Je bent gefocust en ontspannen tegelijk. Dit kan gebeuren tijdens het wandelen, lezen, luisteren naar muziek of dansen. Op zo’n moment ben je in een staat van diepe ontspanning of heel erg gefocused op één ding. Hypnose is dus eigenlijk het uitschakelen van je gedachten. 

Je leert technieken om dieper te ontspannen:

  • In eenvoudige stappen leer je om je lichaam in een GEFOCUSTE diepe ONTSPANNING te brengen, waar je ook ieder moment weer uit kunt komen.
  • Hierbij krijg je CONTROLE over je lichaam en je gedachten, kan je zorgen en twijfels rondom de bevalling LOSLATEN en/of onnodige AFLEIDING buitensluiten.
  • Ook wordt er aandacht besteed aan de KRACHT van de HERHALING, de technieken te automatiseren en eigen te maken, waardoor CONDITIONERING plaats vindt. 
  • Jij houdt daarbij de REGIE en ervaart/bepaalt wat er gebeurt. Zo ben je volledig TOEGEWIJD aan het geboorteproces en vergroot je de kans op een ontspannen en kalme bevalling en geboorte van jouw kindje.
  • Met de juiste ONTSPANNINGSOEFENINGEN, AFFIRMATIES EN VISUALISATIES.

www.hypnobirthing.com