Zwangerschapscursus Den Haag: 2 weekse Birth Prep

In deze 2x 2,5 uur durende cursus geven we jullie naast de fases, adem- en bewegingstechnieken, alle juiste en effectieve tools, kennis en handvatten mee, die ondersteunen tijdens de bevalling. Zodat jullie nadien zelfverzekerd zijn, weten wat je te wachten staat en met een voorbereid gevoel de bevalling tegemoet gaan.

   

Door te leren hoe je op elkaar kunt inspelen, leer je elkaar te ondersteunen en wordt het een bevalling van jullie samen!

Deze Birth Prep is er op gericht om jou en je partner zo optimaal mogelijk voor te bereiden. Een bevalling heeft een enorme impact op zowel de baby als de ouders. Het is een magische maar ook een kwetsbare moment en daarom is het zo belangrijk dat jullie als team samen goed voorbereid zijn. Zodat jullie de bevalling positief kunnen beïnvloeden en dit veel vertrouwen in een ontspannen en voorspoedige bevalling geeft, hoe deze ook zal verlopen.
Deze cursus geeft jullie dan ook de juiste kennis, realistische verwachtingen en handvatten ter ondersteuning voor zowel een optimale lichamelijke als mentale voorbereiding op de bevalling.

Deze reële, zinvolle en unieke zwangerschapscursus is door al onze kennis en jarenlange ervaring met verloskundige & doula expertise ontwikkeld.

2 weekse Birth Prep

Amalia van Solmsstraat 155 Den Haag

Vrijdagavond
19.00u tot 21.30u

7-10 & 14-10 | 4-11 & 11-11 | 9-12 & 16-12

Tijdens deze Birth Prep cursus bespreken en doen we; 

  • Praktische INFORMATIE en UITLEG over hoe het fysiologische proces van bevalling zich ontvouwt in de verschillende fases.
  • HOUDINGEN EN BEWEGINGEN die je kunt toepassen om in de fases de bevalling te versoepelen en verzachten.
  • MASSAGE- EN DRUKTECHNIEKEN om ontspanning en verlichting te bevorderen.
  • Veilige TRANSITIES die je tijdens de fases kunt inzetten en meer ruimte bieden aan jezelf, je kindje en PIJNDEMPEND werken. (vanuit SPINNING BABIES)
  • Een POSITIEVE MINDSET creëren en hoe je met meer vertrouwen en rust om kunt gaan met baringspijn. (vanuit MINDFUL BEVALLEN)
  • ADEMTECHNIEKEN om je ontsluitingsweeën op te vangen, om te ontspannen tussen de weeën door en hoe je mee kunt gaan met de persweeën.
  • ROL VAN DE PARTNER, hoe je partner jou op een positieve manier kan ondersteunen en begeleiden. Partners kunnen veel meer betekenen dan ze wellicht van te voren denken!
  • Het GOUDEN UUR, eerste uren na de geboorte van jullie kindje.
  • Er is bovendien ruimte voor al je VRAGEN m.b.t. de bevalling en geboorte.

2 kennisintensieve lessen van ieder 2,5 uur. Je volgt de cursus samen met je (beval)partner en we raden je aan om vanaf ongeveer 25 weken in je zwangerschap deel te nemen. Of het nu je eerste of laatste bevalling is, je extreem angstig bent of juist uitkijkt naar de bevalling. Iedereen is welkom en wordt voorzien van de informatie die op jullie van toepassing zijn, dit geeft een zeer waardevolle aanvulling voor jullie voorbereiding op de bevalling.

Voor deze Birth Prep cursus betaal je samen €185,-

Deze cursus is uniek, practisch en down to earth, voor iedereen toegankelijk, man proof (nuchter, helder en compact) en in een ontspannen, toegankelijke sfeer. Incl. digitale hand-out.

Dutch NL English EN