Zwangerschapscursus Den Haag: 4 weekse Birth Prep

Met deze 4x 2,5 uur durende, SUPER complete en informatieve cursus weten jullie precies wat je te wachten staat! We leren jullie alle ins en outs over de bevalling. Dit geeft enorm veel inzicht, vertrouwen, rust, kennis en regie. Een completere voorbereiding is er niet!

 

Groei in vertrouwen tewijl je leert over de bevalling en een optimale basis creëert voor een positieve geboorte van jullie kindje.

In deze Birth Prep bundelen we al onze ervaring en expertise samen voor een SUPER support; dit zal jullie de meest volledige en realistische voorbereiding op de bevalling geven, hoe deze ook zal verlopen. Jullie zullen je voorbereid, gesterkt, zelfverzekerd en enthousiast voelen voor de geboorte van jullie kindje. 

In de 4 weekse cursus groeien jullie samen in de materie en kunnen jullie in een rustig tempo en stapsgewijs alle info tot je nemen. We gaan samen de hele bevalling door en leren je alles over de verschillende bevalfases en de praktische, fysieke en mentale ondersteuning hierbij. Jullie krijgen specifieke en effectieve tools en technieken mee van Spinning Babies (creëren van bewegingsvrijheid doormiddel van pijnstillende vaardigheden), Mindful bevallen (Een postitieve mindset creëren en hoe je met meer vertrouwen om kunt gaan met baringspijn) en hypnobirthing elementen. Zo krijg je niet alleen houvast en regie in het geboorteproces, maar ook het vertrouwen om het als team samen te doen! Daarnaast leren jullie wat je kunt verwachten bij medische indicaties, zodat je weet wat er kan gebeuren en je je empowerment kan aansturen.We sluiten af met de kraamtijd en de eerste weken samen. 

Een empowering, zinvolle en unieke zwangerschapscursus die met al onze kennis en jarenlange ervaring door verloskundige & doula expertise speciaal ontwikkeld is. 

4 weekse Birth Prep

Piet Heinstraat 98 Den Haag

woensdagavond
19.15u tot 21.45u

21-9, 28-9, 5-10 & 12-10 | 23-11, 30-11, 7-12 & 14-12

Wanneer jullie je compleet willen voorbereiding op een van de meest intense en indrukwekkende ervaringen die jullie samen gaan beleven.

Tijdens deze complete Birth Prep cursus bespreken en doen we; 

 • Praktische INFORMATIE en UITLEG over hoe het fysiologische proces van de bevalling zich ontvouwt in de verschillende fases.
 • REALISTISCHE verwachting reduceerd angst/onzekerheid en KENNIS geeft je de mogelijkheid om de REGIE te behouden.
 • BEWEGINGEN en BEVALHOUDINGEN om de bevalfases te versoepelen en verzachten. Er zijn verschillende effectieve INTERVENTIES mogelijk en je zult ervaar wat het beste bij je/jullie past.
 • MASSAGE- en DRUKTECHNIEKEN om ontspanning te bevorderen en verlichting te geven.
 • ADEMTECHNIEKEN om je ontsluitingsweeën op te vangen, te ontspannen tussen de weeën door en hoe je mee kunt gaan met de persweeën.
 • Specifieke en fijne HYPNOBIRTHING tools zoals; adem en visualisaties.
 • SPINNING BABIES methode; om de optimale positie van je kindje zowel voor als tijdens de bevalling te bevorderen, vergroot je de kans op een soepelere, actieve, minder pijnlijke bevalling. 
 • MINDFUL BEVALLEN technieken; zodat je met de juiste copingstrategie de bevalling positief kunt beïnvloed en met meer vertrouwen om kunt gaan met baringspijn.
 • Hoe je (beval)PARTNER jou zo optimaal mogelijk kan ondersteunen en motiveren en het beloop van de bevalling daardoor positief beïnvloedt.
 • Wanneer het ANDERS loopt; te BEGRIJPEN wat er kan gebeuren en WETEN welke medische beslissingen voor jou van belang zijn.
 • De geboorte van jullie kindje, het GOUDEN UUR.
 • Het 4e TRIMESTER, oftewel de eerste 40 dagen. We geven info en tips om je ook hier zo goed mogelijk op voor te bereiden.
 • Er is bovendien ruimte voor al je VRAGEN en KENNIS te vergaren m.b.t. de bevalling en geboorte.

4 unieke, kennisintensieve lessen van ieder 2,5 uur. Of het nu je eerste of laatste bevalling is, je extreem angstig bent of juist uitkijkt naar de bevalling. Iedereen is welkom en wordt voorzien van de informatie die op jullie van toepassinge is. Door na iedere les de tijd te krijgen al het geleerde te laten bezinken en met elkaar te bespreken en te oefenen, wordt het een proces van jullie samen en geeft dit een enorme meerwaarde aan een waardevolle en optimale voorbereiding op jullie bevalling.

Voor deze 4 weekse Birth Prep cursus betaal je samen €350,-.

Je volgt de cursus samen met je (beval)partner en we raden je aan om vanaf ongeveer 25 weken in je zwangerschap deel te nemen. De cursus is uniek, praktisch en down to earth voor iedereen toegankelijk, man proof (nuchter, helder & compleet) en in een ontspannen en toegankelijke sfeer. Incl. vele extra’s: digitale hand-out, visualisaties, affirmaties, specifieke en effectieke bewegings-, ademtechnieken en oefeningen.

Dutch NL English EN