Alle moeders die ik ken willen meer tijd voor zichzelf. Of in ieder geval een manier vinden om meer rust en ontspanning te hebben tijdens hun drukke leven als moeder en vrouw. In mijn blog de 5 dingen die de kwaliteit van jouw leven als moeder zal verbeteren.

1. Tijd voor jezelf

Absoluut met stip op 1! Tijd voor jezelf!!! Om een leuke en relaxte moeder te zijn en te blijven is tijd voor jezelf echt noodzakelijk. Je hoeft jezelf niet dag en nacht op te offeren zodra jouw kroost je leven overneemt. Reserveer in jouw agenda minimaal een half uur per dag tijd voor jezelf. Wellicht blok je deze me-time in de familie-agenda, just do it! Hoe ga je deze tijd invullen? Dat bepaal jij! Je hoeft niet perse iets nuttigs te doen, zolang het jou maar energie geeft! Ik lees dan graag een tijdschrift of een boek. Of ik fiets even naar de stad.

Bekijk ook:

7 stappen kalmerende mindfulness

2. Notitieboekje

Om mijn hoofd leeg te maken schrijf ik regelmatig in mijn notitieboekje. Gewoon even alles van me af schrijven.  Dat kan op elk moment van de dag, maar in de ochtend of in de avond voor het slapen gaan, geeft het schrijven jou meer rust. Als ik mijn gedachtenspinsels dan terug lees, lach ik om de hoeveelheid aan gedachten die ik heb op een dag. Het geeft rust in je hoofd waardoor je beter kunt ontspanning.

3. Een goede oppas/netwerk

“It takes a village to raise a child!” Wie kent deze uitspaak nu niet? Helemaal waar. Je kunt niet altijd alles zelf doen. Accepteer dat je soms hulp nodig hebt van de mensen om je heen. Dat betekent dat je ook wel eens iets voor een ander kan doen. Een keer oppassen op andermans kinderen of extra boodschappen meenemen voor die ene moeder die thuis zit met een ziek kind. Jouw kwaliteit van leven staat of valt met de mensen om je heen. Zeker als je een gezin hebt.

4. Yoga & Mindfullness

Door de yoga en mindfullness oefeningen dagelijks toe te passen ervaar ik meer rust, geluk en ontspanning. Omdat de combinatie van een leven met werk, een gezin, hobby’s en sociale contacten ook stress met zich mee kan brengen! Je hebt dan even tijd voor jezelf en je leert door de oefeningen meer rust, ontspanning en geluk te ervaren.

5. Uit met je vriendin(nen)

Ga eens in de zoveel tijd uit met je vriendin(nen). Even een moment alles helemaal los laten, geeft enorm veel ontspanning. Praten en lachen geeft weer energie. En zo voel je vaak na een middag/avond weg weer helemaal opgeladen en als nieuw!