Babette

Babette

Al tijdens mijn tienerjaren ging ik naar yogales in de binnenstad van Den Haag, bij Corry Koot. Ik heb van begin af aan kunnen genieten van de sfeer in yogalessen en zonder dat ik kon benoemen wat het nu was begreep ik dat deze onderstroom voor mij essentieel was om bij mezelf te kunnen blijven.

Met tussenpozen ben ik door mijn leven heen yoga blijven doen, naast studie en werk; en uiteindelijk kwam het besef dat yoga in ruime zin voor mij zo belangrijk was dat ik daar meer mee wilde doen. Ik ben de vierjarige Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gaan volgen en heb na drie basisjaren het praktijkgedeelte afgerond met de specialisatie Zwangerschapsyoga.

Verder volgde ik modules in Ayurvedische Massage, Ademtherapie en Yoga voor Ouderen en geef ik Hatha yogalessen. Naast yoga ben ik betrokken bij het Centrum voor Mindfulness Den Haag en heb ik trainingen gevolgd in mindfulness, compassie en geweldloze/verbindende communicatie.

Zelf ben ik moeder van een prachtige dochter Meike.

De visie achter zwangerschapsyoga heeft mij diep geraakt en graag breng ik aan (aanstaande) moeders over hoe zij meer bewust vanuit hun lichaam met gebruik van de adem de zwangerschap kunnen beleven. Bij yoga gaat het om de eigen ervaring, in het hier en nu. Als je je daaraan kan overgeven brengt dit zowel voor de zwangere vrouw een diepere verbinding met haar lichaam en bevordert dit ook voor het kindje in de buik een veilig thuisgevoel en legt daarmee een belangrijke basis voor leven in vertrouwen.

“De moeder is voor het kindje het hele universum; het is daarom van groot belang dat het goed gaat met de (aanstaande) moeder” is mijn favoriete uitspraak en mijn doel is daaraan een bijdrage te leveren in de lessen Zwangerschapsyoga!