oor veel moeders is de drempel best hoog om te starten met yoga. Er wordt vaak gedacht dat yoga heel zweverig is of dat je per se je benen in je nek moet leggen om mee te kunnen doen met de yogales. Maar dat klopt helemaal niet! Yoga is voor iedereen. Je kunt verschillende yoga stijlen beoefenen en de lessen zijn er voor elk niveau. Yoga is momenteel de snelst groeiende sport in NL.

Yoga heeft mijn leven veranderd. Na een yogales voel ik me altijd heel goed. Ik ben veel positiever, heb meer energie en voel me fit en gezond. Door yoga blijf ik dichtbij mezelf en daardoor kan ik de drukte van een gezin en een eigen bedrijf goed aan. Ik ben een gevoelig persoon en kan me ontzettend druk maken over van alles en nog wat. Yoga biedt me zelfvertrouwen en zorgt voor positieve vibes in mijn hoofd en lijf. Mijn onzekerheden verdwijnen naar de achtergrond door me te focussen op mijn lijf in plaats van in mijn hoofd te blijven zitten.

1. Voor meer verbinding in je relatie(s)

Door yoga maak je meer verbinding met jezelf. De oefeningen (worden ook wel asana’s genoemd) zorgen ervoor dat je je concentreert op jezelf. Je leert jezelf beter kennen en deze zelfkennis is goud waard. Als jij jezelf beter kent, dan kun je beter je grenzen aan geven en jezelf makkelijker uiten naar anderen. Je relatie zal nog fijner en leuker worden.

2. Lekker in je vel

Door de fysieke yoga houdingen en de focus bij op mijn adem ben ik meer gaan voelen in mijn lijf. Meer lichaamsbewustzijn zorgt er voor dat ik beter naar mijn lijf ben gaan luisteren. Dan voel ik waar ik energie van krijg en wat me energie kost. De energievreters kan ik sneller uit mijn leven bannen en dat zorgt er dan weer voor dat ik lekker in mijn vel zit.

3. Meer energie & balans

As ik even uit balans ben of ik voel me onzeker en moe dan is yoga voor mij de beste medicijn! Na en yogales ervaar ik mer rust, daardoor weet ik weer wat ik belangrijk vind en stopt het piekeren vanzelf.

4. Een betere nachtrust

Slecht slapen is ongezond. Door yoga ontwikkel je een betere nachtrust. En dat zorgt voor betere prestaties op je werk, een goed humeur en je voelt je fitter.

5. Relativeren= meer humor en creativiteit

Onze prestatiegerichte maatschappij kan druk geven en daardoor stel jij hoge eisen aan jezelf. Je legt de lat onnodig hoog. Dit kan bijdragen aan een negatief zelfbeeld waarbij je niet goed genoeg bent. Focus op je positieve punten en vind jouw levensdoel. Iedereen is uniek en je bent goed zoals je bent. Door yoga heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en dat maakt mij een leuker mens.

6. Cadeautje voor jezelf

Wat ik heerlijk vind aan yoga is dat ik even niet hoef te presteren. Niemand die iets vindt van mij, omdat iedereen in de les pure aandacht heeft voor zichzelf. Yoga is echt een cadeautje voor jezelf. Just do it!

7. Verbeterde concentratie en focus

Door het volgen van wekelijkse yogalessen, kun je je concentratie aanzienlijk verbeteren.