Wil je ook meer genieten van het moederschap of je zwangerschap? 

Mindful Mama-Zwanger helpt jou als moeder of zwangere om in balans te komen, door meer te genieten van het moederschap en alle andere leuke dingen in je leven. Zonder stress en schuldgevoel.

Daar profiteer niet alleen jij van, maar je hele gezin!

Als je als moeder of zwangere vrouw bijvoorbeeld: geen roze wolk hebt, alle ballen in de lucht houdt, een betere balans wilt tussen werk en gezin, meer wilt genieten van je gezin en je leven, meer tijd voor jezelf wilt, tegen je bevalling op ziet of als je je een gestreste moeder voelt. Gun je jezelf ook wat lucht?

Mindful & Zwanger

In de hecktiek van het dagelijkse leven lukt het vaak niet om oprechte aandacht voor jezelf en je kindje te hebben. Helaas laten we ons vaak meer leiden door wat de omgeving van ons vraagt dan wat we zelf belangrijk vinden. Aandachtig aanwezig zijn geeft rust en vanuit die rust kan je je kindje de aandacht geven die het verdient. Alles wat je aandacht geeft groeit, dat geld ook voor je kindje.

Mindful Zwanger leert je bewust te genieten van je zwangerschap en je bevalling met vertrouwen tegemoet te zien. Je leert met meditatie-, ademhaling- en bewustzijnsoefeningen je aandacht steeds opnieuw te richten naar je lichaam. Hierdoor maak je intensief contact met je kindje en zal het je bij de bevalling helpen rustig en gefocust te blijven.

Enkele voordelen van Mindful Zwanger:

 • Ben je een ontspannen (aanstaande) mama die geniet van het NU en haar zwangerschap.
 • Je zult je bevalling meer met vertrouwen tegemoet gaan, daardoor zul je minder pijn bij je bevalling ervaren.
 • Luister je beter naar je lichaam en zorg je beter voor jezelf.
 • Ben je meteen een Mindful Mama.

Mindful & Mama

Moeder zijn is fantastisch, maar kan veel van je vragen. Veel moeders worstelen om alle ballen in de lucht te houden: moederen, partner zijn, werken, sporten etc. Die hectiek kan stress opleveren, wat je niet per se een leukere moeder maakt. Mindful Mama kan je helpen meer rust te vinden.

Mindful Mama helpt je om een ontspannen moeder te zijn. Je leert steeds beter met je aandacht in het ‘NU’ te zijn. Mindfulness is niet wat je doet, maar hoe je het doet. Het leert je vertrouwen op je eigen innerlijke kracht en vermogen om te handelen, wat er op dat moment ook van je gevraagd wordt. Je ziet je gedachtes, verwachtingen en automatische patronen en kunt dit op ieder moment bijsturen. Hierdoor kun je beter omgaan met stress, tegenslag beter accepteren en krijg je meer geduld. Daar heb niet alleen jij baat bij, maar je hele gezin.

Enkele onderwerpen van Mindful Mama zijn o.a.:

 • Met je aandacht in het NU.
 • Wat is aandacht eigenlijk?
 • De automatische piloot uitschakelen.
 • Volledige aandacht geven aan je kind.
 • Omgaan met perfectionisme
 • Rust in de hectiek
 • Balans in de combinatie werk en gezin