Onzekerheid, angst en blijdschap kunnen hand in hand samen gaan tijdens je zwangerschap. Het ene moment ben je dolblij en schreeuw je van de daken dat je zwanger bent. En 10 minuten later kun je je heel kwetsbaar voelen en je afvragen of je de verantwoordelijkheid voor een baby wel aan kunt. Dat je je soms wat onzeker voelt tijdens je zwangerschap is dus heel normaal. Bijna alle zwangere vrouwen ervaren deze gevoelens.

Vansi-blog-zwangerschap-570x855.jpg

Vooral tijdens de eerste 3 maanden van je zwangerschap kun je je onzeker voelen of het allemaal wel goed gaat in je buik. Je voelt je baby nog niet bewegen en de kans op een miskraam is gedurende je eerste trimester nu eenmaal groter.

Baby in de maak

Is mijn baby wel gezond? Groeit mijn baby goed? Dit zijn vragen die je jezelf geregeld kunt stellen tijdens je zwangerschap. Gelukkig zijn er echo’s! En… verloskundigen en echoscopisten die jou gerust kunnen stellen. Mijn belangrijkste tip is om je over te geven aan je zwangerschap. Laat de natuur zijn gang gaan en probeer vooral niet te veel te piekeren. Vertrouw op jezelf en op je baby. Tijdens de yoga & zwanger lessen besteden we ook aandacht aan vertrouwen en ontspannen tijdens je zwangerschap.

Ervaring ?

Bij een eerste zwangerschap is de bevalling een hele nieuwe ervaring voor jou. Maar een tweede of derde bevalling is ook heel spannend. Hoe zal het gaan en kun je het wel? Is bevallen echt zo verschrikkelijk of is het een spirituele ervaring die je nooit meer zult vergeten. Iedere vrouw bevalt anders, dus hoe jij je bevalling zult ervaren is nog een groot vraagteken. Ik kan je wel vertellen dat er niets is waar je meer trots op zult zijn dan dat jij de klus hebt geklaard! Ook al bevallen er over de hele wereld dagelijks vele vrouwen, je hebt het ook gedaan. En hoe!

Na je bevalling ervaar je vaak een enorme boost van zelfvertrouwen. Je hebt je eigen kindje maar mooi op de wereld gezet. Kijk vooral uit naar dat moment en gebruik jeademhaling om rustig te blijven. Heb je behoefte aan meer rust en wil je met meer vertrouwen je bevalling tegemoet gaan, Mindful & Zwanger geeft je meer rust en vertrouwen.

Verantwoordelijkheid

Meestal ben je met z’n tweeën als er een baby bij komt in jullie leven. Je hebt je leven goed op orde en jullie kiezen samen voor een kind. Dat is een grote beslissing die impact heeft voor de rest van je leven. Kun je samen de verantwoordelijkheid aan voor een kind? En ben je wel een goede moeder? Moeder worden is een nieuwe fase in je leven en omdat alles zo nieuw is lijkt er een wereld voor je open te gaan. Heerlijk en soms beangstigend tegelijk. Het voelt heel dubbel. Gelukkig heb je tijd om samen te groeien in het ouderschap. Mocht dat toch niet zo zijn of lopen jullie tegen bepaalde dingen aan dan kun je altijd informeren voor een na bevallings coaching sessie.

Veranderingen

Als je zwanger bent weet je nog niet echt wat het inhoud om een baby te hebben en te verzorgen. Zodra jullie kleine er is, dan is het concreet en voel je de liefde voor je baby. Samen ga je op zoek naar een nieuwe balans in je leven en dat kost tijd. Gun jezelf en je partner ook de tijd omte wennen aan alle veranderingen. Bijna iedereen maakt hetzelfde mee na de komst van een kindje.

Om nog meer te genieten, rust en balans te vinden bied ik mama & baby yoga lessenaan voor jonge moeders en hun baby. Het lijkt me leuk om jou binnenkort ook te zien met je kindje!