Zwangerschapsyoga Den Haag

Zwangerschapsyoga is voor iedere aanstaande mama die de positieve effecten van bewegen, ontspanning en voorbereiding wil ervaren en toepassen. Wij geven jou en je kleintje graag de beste start! Dat begint al bij een bewuste zwangerschap en een ondersteunende voorbereiding.

Door bewustwording leer je te vertrouwen, door vertrouwen leer je los te laten. Als je los laat kan je lichaam tijdens de bevalling zijn werk doen.

Zwanger zijn is een bijzonder en intens proces waarin je lichaam een groot aantal veranderingen ondergaat en in alle liefde jouw kindje draagt! In onze wekelijkse zwangerschapsyoga lessen leer je bewust met alle veranderingen om te gaan; je lichaam soepel en sterk te houden ofwel verbeteren en op verschillende manieren ruimte te maken voor je kindje

Je wordt je bewust van de diepe kracht en basisvertrouwen in jezelf die je gebruikt voor de bevalling. Daarnaast bieden de lessen een moment van rust en geven je de mogelijkheid om bewust aandacht aan jezelf en je kindje te schenken.

Zwangerschapsyoga lessen

Dinsdagavond; Amalia van Solmsstr. 155
Donderdagavond; van Beverningkstr. 118
Vrijdag-/zaterdagochtend; Scheveningseweg 14

Tijdens de zwangerschapsyoga lessen geven we o.a.

 • Fijne YOGAREEKSEN en LICHAAMSGERICHTE oefeningen die je lichamelijke vitaliteit en mobiliteit bevorderen waardoor o.a. kracht, souplesse en flexibiliteit toenemen.
 • ONTSPANNING oefeningen om je lichaamsbewustzijn te vergroten en te helpen rustig en gefocust te blijven voelen wat je nodig hebt in het moment.
 • Specifieke en effectieve ADEMTECHNIEKEN om het verloop van je bevalling te ondersteunen en verzachten.
 • Veilige TRANSITIES en BEVALHOUDINGEN die je tijdens je bevalling kunt inzetten, om meer ruimte en verlichting aan jezelf en je kindje te geven.
 • Toegang te krijgen tot gevoelens van OVERGAVE en VERTROUWEN aan wat je lichaam van je vraagt en te weten dat je het kunt.
 • Er is RUST, AANDACHT en CONTACT voor jezelf en de ontwikkeling van je kindje.
 • Tips om op een natuurlijke manier (BEKKEN)KLACHTEN tijdens de zwangerschap te voorkomen, dan wel inperken of verhelpen.
 • In elke les INFORMATIE over wat je tijdens de bevalling en geboorte kunt verwachten.

We bieden meerdere wekelijkse zwangerschaplessen en je kunt instromen wanneer je daar zelf behoefte aan hebt. We raden je aan tussen de 12 en 25 weken te beginnen en de wekelijkse lessen te volgen tot aan je uitgerekende datum, voor een betere fysieke en mentale balans en een goede voorbereiding op je bevalling. Maar ook als je later in de zwangerschap pas kunt/wilt meedoen ben je welkom, het werkt altijd in je voordeel! De lessen zijn geschikt voor iedere aanstaande mama, met of zonder ervaring.

Je (beval)partner is onmisbaar en speelt een belangrijke rol in het bevalproces. Aanvullend en in combinatie zijn er Birth Preps te boeken; mama move- short journey, well prepared, full journey, complete journey of total prepared.

Wanneer je je voor een volgende bevalling goed wilt voorbereiden kun je de mama move- Folllow-Up boeken.

Kies jouw strippenkaart, membership of volg eerst een proefles.

Ook doorstromen na je bevalling voor de postnatale lessen is mogelijk. Met een membership kan je betaling worden gepauzeerd met een max. van 3 mnd.

De Mama Special lessen geven o.a. meer kennis, verdieping, vertrouwen en plezier!

De volgende ‘Mama Specials’ worden aangeboden:

 • Birth Circuit (BC); we gaan vele bevalhoudingen langs middels een circuit
 • Birth Breath (BB); alle adembewegingen die van belang zijn in de bevalling komen aanbod
 • Birth Together (BT); dit is een leuk zwangerschapsyoga les samen met je partner
 • Birth Mindset (BM); positieve mindset is heel belangrijk in de bevalling! Hoe doe je dat en hoe om te gaan met stress & angst in de bevalling
 • Mama Mindful (MM); in deze les is er aandacht voor jullie nieuwe mama’s. We praten en delen, maar er zijn ook simpele oefeningen om de ontspanning écht te ervaren en gehoor te geven aan rust en kalmte.

Meld je aan voor de Mama Specials via ons online rooster.

Daarnaast bieden wij voor alle (aanstaande) mama’s binnen onze community, die behoefte hebben aan uitleg, ondersteuning, vragen en/of begeleiding het MAMA SUPPORT moment online aan. Deze groep geven wij eens per maand gratis! Aanmelden via het rooster.