Zwangerschapsyoga Den Haag

De plek voor iedere aanstaande mama die de positieve effecten van yoga, ontspanning en voorbereiding wil ervaren en toepassen. Wij geven jou en je kleintje graag de beste start! Dat begint al bij een bewuste zwangerschap en een ondersteunende voorbereiding.

Door bewustwording leer je te vertrouwen, door vertrouwen leer je los te laten.

Als je los laat kan je lichaam tijdens de bevalling zijn werk doen. 

Zwanger zijn is een bijzonder en intens proces waarin je lichaam een groot aantal veranderingen ondergaat en in alle liefde jouw kindje draagt! In onze wekelijkse lessen leer je bewust met alle veranderingen om te gaan; je lichaam soepel en sterk te houden ofwel verbeteren en op verschillende manieren ruimte te maken voor je kindje. Je wordt je bewust van de diepe kracht en basisvertrouwen in jezelf die je gebruikt voor de bevalling. Daarnaast bieden de lessen een moment van rust en geven je de mogelijkheid om bewust aandacht aan jezelf en je kindje te schenken.

Bevallen gaat immers het meest makkelijk wanneer je kunt ontspannen. Dat ben je; als je vol vertrouwen van jezelf, je kindje en het bevallingsproces bent! 

Tijdens de zwangerschapsyoga lessen geven we o.a.

  • Fijne YOGAREEKSEN en LICHAAMSGERICHTE oefeningen die je lichamelijke vitaliteit en mobiliteit bevorderen waardoor o.a. kracht, souplesse en flexibiliteit toenemen.
  • ONTSPANNING en MINDFULNESS oefeningen om je lichaamsbewustzijn te vergroten en te helpen rustig en gefocust te blijven voelen wat je nodig hebt in het moment.
  • Specifieke en effectieve ADEMTECHNIEKEN om het verloop van je bevalling te ondersteunen en verzachten.
  • Veilige TRANSITIES en BEVALHOUDINGEN die je tijdens je bevalling kunt inzetten, om meer ruimte en verlichting aan jezelf en je kindje te geven.
  • Toegang te krijgen tot gevoelens van OVERGAVE en VERTROUWEN aan wat je lichaam van je vraagt en te weten dat je het kunt.
  • Er is RUST, AANDACHT en CONTACT voor jezelf en de ontwikkeling van je kindje.
  • Tips om op een natuurlijke manier (BEKKEN)KLACHTEN tijdens de zwangerschap te voorkomen, dan wel inperken of verhelpen.
  • In elk les NIEUWE INFORMATIE over wat je tijdens de bevalling, geboorte en de kraamtijd kunt verwachten.

We bieden meerdere wekelijkse zwangerschapsyoga groepslessen aan. Je kunt instromen wanneer je daar zelf behoefte aan hebt. We raden je aan tussen de 12 en 25 weken te beginnen en de wekelijkse lessen te volgen tot aan of net voor je uitgerekende datum, voor een betere fysieke en mentale balans en een goede voorbereiding op je bevalling. Maar ook als je later in de zwangerschap pas kunt/wilt meedoen ben je welkom, het werkt altijd in je voordeel!

De lessen zijn geschikt voor iedere aanstaande mama, met of zonder ervaring en worden gegeven in kleine groepen.

De lessen zijn ook goed te combineren met ons andere wekelijkse lesaanbod of i.c.m. een birth prep cursus; mama move- short journey, well prepared of full journey. Kies jouw strippenkaart, membership of volg eerst een proefles. Ook doorstromen na je bevalling voor de postnatale lessen is mogelijk. Je membership en betaling kan worden stopgezet vanaf je uitgerekende datum tot max. 3 mnd na je bevalling.

Studio Vansi is aangesloten bij de Vereninging Yogadocenten Nederland, lid van Europese Yoga Unie en studio Vansi heeft een AGB code en staan daarmee landelijk geregistreerd bij de zorgverzekeraars als zijnde erkende zorgaanbieder. Hierdoor vergoeden veel ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk de gemaakte kosten voor deelname aan o.a. onze; zwangerschapscursus, workshops, zwangerschaps-, mama & baby-, postnatale-, privé yogalessen en doula.

Dutch NL English EN